Сметище край Побитите камъни, алармират за престъпно нехайство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:18 / 11.05.2012
956
В Източния дял на село Слънчево край Варна, близо до мегалитния комплекс Побитите камъни, което е най-красивото място в света, е издигнато огромно хале за промишлени дейности. На десетки места в Слънчевската долина има сметища, там се изливат и отпадни води.

За това алармираха изследователи и приятели на Георги Велев, който с книгата си "Посланието Побити камъни" миналата година сензационно обърна традиционните представи за скалните образувания. Това е защитена територия, но не се спазва законът, възмутено обяснява варненският общественик Димитър Кунев, който е запален последовател на теорията на Велев. Община Белослав дала за сметище един от мегалитните комплекси край село Страшимирово.

Там вече има поне 5 метра изхвърлена пръст от строежи и отпадъци от фирми за цветни метали. Как Министерството на културата е проспало или разрешило това национално престъпление - не мога да си го обясня, казва още Кунев, който е алармирал за престъпното нехайство всички отговорни инстанции.

Според теорията на Георги Велев Побитите камъни край Варна не са природно образувание, а са съзнателно човешко творение. Като доказателство за тезата си изследователят посочва, че дяловете на Побити камъни като Бановската група, Слънчевската, Централната, Страшимировската и Дренака са разположени по оста север-юг. Това издава преднамереност в тяхното изграждане.

Според Велев Побитите камъни са така съградени, че да следят хода на Слънцето. Всеки един от дяловете на Побитите камъни има свой облик, отличаващ го от останалите. Откриват се и геометрични зависимости. Например обиколката на една колона е равна на нейната височина. Съставящите елементи на колоните са в пропорциите на златното сечение или следват отношението на числото "пи".

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Прокуратурата задържа за 72 часа шофьорът, който блъсна и уби мъж...
Повече от 40 минути реанимационен екип към МБАЛ - Благоевград е о...
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...
Брутално убийство в Силистра 
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Белгиец с алкохол в кръвта помля автомобил на пътя Варна-Бургас, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).