Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Според синдикатите "Полимери" работи като "пакетажен" цех
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 27.08.2010Коментари (0)1914
© Varna24.bg
До края на миналата седмица в Инспекцията по труда (ИТ) във Варна не е получавана информация за предстоящи съкращения в дружеството. Това съобщи Иван Иванов, началник на инспекцията. В началото на седмицата синдикатите в дружеството съобщиха, че девненското предприятие дължи на работниците си заплати за половин година, като общата сума на задълженията е близо 500 000 лв. По думите на Николай Иванов, председател на секцията на КНСБ в предприятието, работата му е напълно блокирана, като в момента там се правят единствено разфасовки с хлор, произведен в Румънияь сода каустик и солна киселина. "За последен път заплати бяха изплатени преди два месеца, когато получихе възнагражденията си от февруари т.г.

Според Николай Иванов в момента за скрап се режат и част от инсталациите на завода. "В "Полимери" се режат единствено бракуваните инсталации, които трябва да бъдат подменени с нови в рамките на три години", отговори мажоритарния собственик на компанията Николай Банев, чиято съпруга Евгетния за кратко пое поста изпълнителен директор на "Полимери" през зимата на т.г. Според Николай Иванов обаче подмяната на исталациите е прекалено скъпа стъпка, която в дружеството едва ли ще може да си позволи.

За спиране на производството в "Полимери" инспекцията по труда във Варна съобщи още в края на юни. Според заповедта на изпълнителния директор на дружеството, с която ИТ - Варна разполагат не става ясно, кога то би могло да бъде възобновено. По данни на инспекцията няма и официална информация за предстоящи съкращения на персонала, въпреки, че работниците непрекъснато напускат заради редовното неизплащане на заплатите. "В момента на работа са останали само 80 - 100 души, каза Николай Иванов. При намерение за допълнително масово освобождаване на хора ръководството на предприятието е длъжно да предупреди 45 дни по-рано синдикатите и да започне преговори с тях", обясни той.

В края на май от "АКБ Форес", който е собственик на химическия завод, обявиха намерение за изграждане на завод за преработка на отпадъци, като съвместен проект с друга чуждестранна компания, чието име не беше съобщено. До момента обаче развитие по тази идея няма. Неизползвана стои и скъпоструващата когенераторна станция, която "АКБ Форес" изгради в "Полимери". Причината за това е лошо планиран бизнес, твърдят от КНСБ. На практика когенераторът не можа да заработи, тъй като не съществува възможност за захранването му с газ.

Източник: в. "Дневник"




Още по темата: общо новини по темата: 16
16.11.2018 »
01.11.2018 »
26.10.2018 »
26.10.2018 »
29.07.2010 »
28.07.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: