Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Срещу 120 000 лв. властта сменя кухненското оборудване в двореца "Евксиноград"
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 24.02.2015Коментари (0)634
©
До 23 март 2015 г. администрацията на Министерския съвет събира оферти за "доставка и монтаж на кухненско оборудване" за двореца Евксиноград" на прогнозна стойност малко над 120 000 лв., с ДДС.

Средствата са по проект за "Реставрация и консервация на дворец "Евксиноград" и прилежащия му парк" и са по европейската програма "Регионално развитие". Изборът на печелившия кандидат ще се базира на подадена най-ниска оферта. Това става ясно от обявената преди дни обществена поръчка, съобщава БГНЕС.

От техническото задание се вижда, че за лятната резиденция на властта - дворецът "Евксиноград", който е предпочитано място за почивка на министри, депутати и висши представители на държавната администрация, ще бъдат закупени професионални печка, фурна, скара, два фритюрника, три съдомиялни и три чашомиялни машини, колбасорезачка, кафемашина, кафемелачка, машина за лед, 8 хладилни витрини за напитки, 8 хладилника, стелажи, работни маси, шкафове и др.

Срокът за доставка и монтаж на новото кухненско оборудване е 90 дни, което прави абсолютно възможно от началото на месец юли кухнята на двореца "Евксиноград" да е напълно подновена, за да посрещне властимащите през сезон "Лято 2015".

Предстоящия летен сезон резиденцията на властта ще посрещне гостите си и с обновен парк. В началото на февруари Администрацията на Министерския съвет е подписала договор на стойност от 404 397 лв. с ДДС за "доставка и засаждане на растителни видове". За срок от 4 месеца фирмата-изпълнител "Бургасцвет-90-Танев" ще трябва да достави десетки видове редки и ценни растителни видове, които да обогатят един от най-красивите ботанически паркове у нас. Финансирането отново е с европейски средства, по ОП "Регионално развитие". По проекта ще бъдат реновирани "Розариума", "Царското кресло" на Фердинанд, оранжериите, пространството около конюшнята, която ще се превърне в музей, Френската градина около Двореца, Английската градина, както и площадката на емблематичния за "Евксиноград" - "Слънчев часовник". От договора става ясно, че в бъдеще предстоят и археологически проучвания в района, тъй като има сведение за наличието на Средновековно селище под "Евксиноград".

Дворцовият комплекс "Евксиноград" се намира на 8 км от гр. Варна и разполага с обща площ от 930 дка, от тях 550 заемат дворецът и паркът. Разположен е върху крайморска ивица с дължина около 3 км. Дворецът "Евксиноград" е изграден в периода 1887-1893 г. за лятна резиденция на българските монарси.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: