Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стартира ремонт на уличната мрежа в Долни чифлик
Автор: Пламена Николова 16:42 / 09.05.2019Коментари (0)2058
©
Днес в с. Старо Оряхово кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова откри строителната площадка за изпълнение на сключения на 20 март м.г. договор между общината и Държавен фонд "Земеделие“ за финансиране на проект "Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в гр. Долни чифлик и с. Старо Оряхово, общ. Долни чифлик" по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Общата стойност на проекта след проведените обществени поръчки е в размер на 1 654 305,56 лв. без вкл. ДДС.

Г-жа Анастасова поздрави гостите на първата копка на обекта с Деня на Европа и победата над хитлеристка Германия, която слага край на Втората световна война. За да присъстват на церемонията бяха дошли евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, кметът на Варна Иван Портних, председателят на местния Общински съвет Жеко Жеков и общински съветници, представители на ДФ "Земеделие“, ръководители на държавни и териториални администрации, кметове и кметски наместници, много граждани. "Какъв по-добър подарък за нашата община на този празничен ден от старта на този важен проект, финансиран от Европа“ – заяви г-жа Анастасова. Тя благодари на правителството и на евродепутатите, които успяха да защитят успешно пред Европейската комисия средствата, отпуснати на нашата страна чрез Програмата за развитие на селските райони за подобряване на инфраструктурата в населените ни места, и пожела строителните работи да приключат качествено и в срок. Благодарности получиха и експертите от общинската администрация, които подготвиха проекта. "Реализацията на този проект ще допринесе за чувствителното подобряване на транспортната инфраструктура и качеството на живот на хората“ – заяви г-жа Анастасова.

Евродепутатът Емил Радев подчерта, че средствата, които отпуска Европа на България, надвишават 4 пъти вноската на страната ни в съюза. Според него това е резултат от съвместните усилия на българските представители в Европейския парламент и на правителството на Бойко Борисов. "България е една от малкото страни в ЕС, които през новия програмен период ще разчитат на повече отпуснати пари европейските фондове“, каза още Емил Радев.

Иван Портних заяви, че е добре да разчитаме на европейското финансово рамо, но това трябва да става и с активната работа на българските държавни и особено местни власти, които да привлекат тези средства с качествени и полезни за хората проекти.

Отец Пламен Коларов отслужи празничен водосвет.

Дейностите по проекта, който е по подпомярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура", включват – 9753,98 кв. м цялостно преасфалтиране и подмяна на 3800,01 кв.м тротоар по ул. "Кирил и Методий" в с. Старо Оряхово, 4689 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 3621,80 кв.м тротоар по ул. "Демокрация", 2655,69 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 1986,42 кв.м тротоар по ул. "Армейска", 2189,75 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 1491,73 кв.м тротоар по ул. "Ив. Сокачев" и 2061,91 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 1104,21 кв.м тротоар по ул. "Трети март" в гр. Долни чифлик.

Продължителността на строително-монтажните работи е 180 календарни дни.

Изпълнител на обществените поръчка за СМР е ДЗЗД "Реконструкция – Долни чифлик", с членове на обединението "Пътстрой - Варна" ЕООД и "Пътища" АД.

Строителният надзор на обекта е поверен на "Булконс груп" ЕООД.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: