Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стотици данъчни започват лятната контролна кампания по Черноморието
Автор: Стоян Маджиров 12:57 / 28.06.2019Коментари (1)1580
©
Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната контролна кампания по Черноморието. Основният акцент на проверяващите ще е отчитането на обороти и издаване на касови бележки. От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, но основната цел на проверяващите остава насърчаването на доброволното спазване на данъчните изисквания.

Във връзка със започващата лятна контролна кампания, изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова се срещна в Бургас с ръководния състав и служители от бургаската териториална структура, звеното "Фискален контрол“ и дирекция "Обжалване и данъчно-осигурителна практика“. На срещата присъстваха и териториалните директори на Националната агенция за приходите от страната. Ръководството на НАП обсъди план за контролните действия по Черноморието.

"Целта ни през лятото на 2019 г. е да имаме по-добро спазване на данъчно-осигурителните правила по Черноморието. Контролът не е самоцел, нито количеството актове и наказателни постановения, по-важно за нас е да расте делът на бизнеса, който почтено спазва закона“, коментира по повод на започващата контролна кампания изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова.

Тя акцентира и на важността при изпълнение на служебните си задължения служителите на НАП да внушават доверие. Контролните действия освен дисциплиниращ ефект допринасят и за създаването на равнопоставена и честна бизнес среда. "Не трябва и няма да допуснем неспазващият правилата и законите да бъде в по-добра позиция от коректния данъкоплатец“, бе категоричен изпълнителният директор на Националната агенция за приходите.      

От приходното ведомство отново ще използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните. Софтуерът на данъчните автоматично оценява средните обороти по дейности и региони и групира онези търговци, чиито приходи са много по-различни от средните.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП. През тази година данъчните ще проверяват също апарт хотелите, както и туроператори, предлагащи туристически услуги по крайбрежието, както и задълженията на работодателите за осигуряване на персонала във всички браншове.

В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват инспекторите на звеното "Фискален контрол“. Част от проверките ще са на принципа "таен клиент“, но едновременно с това ще патрулират и съвместни екипи на НАП и правоохранителните органи с отличителни знаци. За високорисковите обекти като заведения и дискотеки, ще бъде прилаган и подходът на открито наблюдение в продължение на дни.

През тази година в наблюдението за отчитане на приходи могат да се включат и близо 50 000 граждани, които са изтеглили на телефоните си мобилното приложение на НАП, което позволява сканиране на QR кода на всяка касова бележка и проверка за това дали е истинска на сървърите на приходната агенция. Касовите бележки участват в лотарията на данъчните с голяма награда 50 000 лв. Подробности за данъчната томбола могат да се видят на www.kasovbon.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.06.2019 г.
0
 
 
защо не проверяват домусчиев, прокопиев, разни групировки като тим например, разнидруги олигарси,политици, прокурори, разни други бизнесмени как са станали богати. ами тръгнали да проверяват дребния търговец дето го щавят отвсякъде. и тези касови бележки участващи в лотария не ели незаконно, малко на хазарт ми прилича.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: