Страшно! Над 5 000 продукта с изтекъл срок откриха в магазин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:05 / 14.06.2023
1084
Огромно количество хранителни продукти с изтекъл срок на годност в търговски обект са намерени от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към ОДМВР - Шумен. Проверката била извършена  съвместно с  Областна дирекция по безопасност на храните в следобедните  часове вчера, след получен сигнал, че в смесен магазин за търговия с хранителни и шоколадови изделия в Шумен се продават стоки с изтекъл срок. Това съобщиха от областната полиция за Varna24.bg.

Намерени са над 5000 артикула между които бисквити, шоколадови бонбони,  десерти, чипс - всички с изтекли срокове, някои от тях над една година. Стоките  били без произход. Издадени са разпореждания за забрана за продажба на стоките, за унищожаването им.  Точното количество на стоката с изтекъл срок ще стане ясно днес. Ще се установява дали от търговския обект не са променяли сроковете на годност на хранителни продукти. Случаят ще бъде докладван в компетентната прокуратура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Голямо задръстване на АМ "Тракия", четири коли се врязаха в манти...
Предполагаемият инцидент с 33-годишния пастир в Кресненско се ока...
Тарикат изуми как пълни басейна на хотелски комплекс
Ученик: 35-годишен полицай ме мислеше за момиче и ми изпращаше не...
Няма опасност за живота на мъжа, който бе поразен от мълния по вр...
МВР показа снимки от разбитите наркооранжерии в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).