Събраха 60 чувала боклук от Паша дере

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:48 / 07.09.2010
671
50-60 чувала с пластмасови бутилки, кутийки от безалкохолни напитки и бира, автомобилни гуми, безчет полиетиленови торбички са прибрали от плажа на Паша дере варненци, членове на клуб "Баракуда". В неделния предпразничен ден 25 души, повечето от които са любители-водолази и техните семейства, са участвали в разчистването на иначе красивата ни природна местност. В крайна сметка чувалите не стигнали, а боклук останал. Автомобилни гуми и домакински уреди са задръствали крайбрежието, каза инструкторът по подводен спорт и член на клуб "Баракуда" Стефан Марков. Организаторите на екоакцията били приятно изненадани от активната намеса на местен жител, който им се притекъл на помощ и изнесъл част от боклука с ремаркето на автомобила си. Любителите на чистите плажове и на родното море работят по световен екопроект. Първата им акция е започнала през тази пролет в района на Шабла, където в разчистването на плажните територии са се включили 50 души. Техните наблюдения показват, че морето ни също не е пощадено от мръсотията на цивилизацията - пластмаси от различен калибър и вид, железа и всякакви отпадъци задръстват морската шир. Пластмасата не се разгражда нито на сушата, нито в морето, затова призивът е да се огледаме какво оставяме след себе си.

Акциите на любителите на природата и чистото море ще бъдат подновени отново идната пролет, когато се надяват и на повече съмишленици.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...
След потопа в Павелбанско: Къщи и улици в с. Скобелево са наводне...
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).