Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Събраха над 700 деца от цяла България в СОК "Камчия"
Автор: Екип Varna24.bg 10:38 / 09.02.2018Коментари (0)1816
©
Девет творчески и пет спортни лагера събраха над 700 деца от цяла България в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Сцените и залите преливат от талантливи изпълнения, грация, красота и енергия.

За трета поредна година повече от 150 възпитаници от профил "Изкуства" на Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" - Варна, провеждат учебно-тренировъчен и творчески лагер в "Камчия". Изпълненията на народни танци и балет завладяха сцените и сърцата на почиващи и гости, които с удоволствие наблюдаваха двуразовите тренировки на младите танцьори и дълго ги аплодираха по време на разнообразните концертни вечери.

"В "Камчия" винаги ни посрещат топло, винаги е уютно и се чувстваме като у дома си. Тук има идеални условия за нашите деца, а те са в центъра на вниманието ни. Ако децата са доволни, получаваме от тях добри и позитивни резултати", каза Ивайло Иванов, ръководител на лагера на СУХНИ "Константин Преславски" и на танцовия състав. Теодора Станева - преподавател по хореография и класически екзерсис, допълни, че прекрасните условия, които СОК "Камчия" предоставя, помагат на възпитаниците й да творят.

За първи път към сценичните изкуства се присъединиха и момчетата и момичетата от детския народен хор и впечатляващия гайдарски оркестър на Хуманитарната гимназия. В "Камчия" младите гайдари се подготвят за празничното отбелязване на националния празник 3 март и 140-годишнината от Руско-турската освободителна война и възстановяването на българската държавност. За празника учениците и техният ръководител Драгни Драгнев ще съберат на площада във Варна над 100 гайди. Задачата, която учителят си е поставил е оркестърът за издирва, съхранява и популяризира инструменталния фолклор във Варненския район.

Над 100 танцьори от 6 до 18 години участват в The Center Winter Dance Camp 2018. Те разучават нови стъпки и движения в огледалните балетни зали на детския лагер "Радуга". В "Черноморски" се подготвяха участниците в танцива школа "U move".

Децата от VII СУ "Найден Геров" с интерес се включиха в майсторските класове по приложни изкуства - те украсиха керамични фигурки и ги подредиха в изложба. Силно ги впечатли Авио-космическият център с планетариум, аналога на спускаемия космически апарат СОЮЗ - ТМА, игрите на най-голямата зимна пързалка и турнира по боулинг. "Ще се върнем с родителите си в "Камчия", казаха децата. Учениците проявиха интерес и към предстоящата през пролетната ваканция космическа експедиция "Интеркосмос - днес!" за която продължават записванията.

Спортният комплекс посрещна три футболни отбора - младите спортисти от ФК "Тича", ФК "Шамчионите" и ФК "Одесос". В олимпийския басейн се подготвяха националните шампиони по плуване от ПСК "Черно море". Изключителен интерес предизвикаха момичетата от ансаблите по синхронно плуване на клуб "Албатрос", които се подготвяха за участие в държавно първенство.

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" е лидер в предлагането на висококачествен детски отдих не само на българския, но и на международния пазар. Комплексът е едновременно детски лагер, училище и дворец на детското творчество. Със своя над 10 годишен опит и традиции в работата с деца и млади хора, с модерната си база и интересни, и разнообразни собствени програми, той е предпочитана дестинация за отдих, образование, култура, спорт и здраве на гости от над 70 страни по света. През миналата година «Камчия» стана първият български пълноправен член на Международната асоциация на детските лагери.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: