Съдът погна същински "артилерист" от шуменско село

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:21 / 23.10.2017
1369
За срок до 72 часа с постановление на прокурор в Районната прокуратура в Шумен е бил задържан 56-годишният Петър П. от Шумен. Мъжът е привлечен като обвиняем за държане и предаване на друг на огнестрелни оръжия, боеприпаси и взривни вещества - престъпление по член 339, ал. 1 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

На 20 октомври 2017 г. около 9,30 часа по образувано досъдебно производство е извършено претърсване в дома на 52-годишния С. Д. от шуменското село Салманово.

В помещение на къщата, обитавана от него, полицейските служители откриват арсенал от 2 огнестрелни оръжия без номера и модели, взривни вещества - тротилови пресовки, и боеприпаси. 52-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебното производство също по член 339, ал. 1 от НК. С. Д. обяснил пред разследващите, че откритото в дома му оръжие, боеприпаси и взривове са му дадени от 56-годишния Петър П.

Предприети са допълнителни процесуално-следствени действия под ръководството на Районната прокуратура в Шумен. Намерените огнестрелните оръжия, взривни вещества и боеприпаси били иззети от екип на СОБТ- Варна. Районната прокуратура в Шумен назначила балистични експертизи на иззетия арсенал.

Обвиняемият Петър П. е осъждан многократно и е изтърпявал ефективни присъди. Последно е бил лишен от свобода за срок от 9 години.

Предстои Районната прокуратура в Шумен да внесе искане в Шуменския районен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Петър П.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).