Със спецакция ще следят за скоростта по АМ "Хемус"

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
11:45 / 18.06.2019
1101
От днес до края на седмицата на територията на област Шумен започват засилени проверки по пътищата. Специализираната полицейска операция е във връзка с увеличаването на тежките пътнотранспортни произшествия в страната и загиналите 15 души при катастрофи от 14 до 17 юни. Вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено към контрол над скоростните режими по АМ "Хемус“, главни пътища в областта, в населени места.

Ще се проверява дали водачите са правоспособни, използват ли обезопасителни системи, колани и каски, ще бъдат проверявани дали шофират след употреба на алкохол или упойващи вещества. Стриктен ще бъде контролът за неправилно изпреварване, отнемане предимство на пешеходци, спазване на хоризонтална и вертикална маркировка. Ще се следи за движение в аварийната лента и няма да се допускат водачите, които се движат насрещно на АМ“ Хемус“. По време на последните масови проверки по пътищата в региона са проверени 881 водачи. Петима от тях са шофирали след употреба на алкохол. 13 водачи са били без задължителна застраховка "Гражданска отговорност“ . Само за седмица са отнети са 40 свидетелства за управление на моторно превозно средство след неплатени от водачите глоби. Връчени са 84 електронни фиша.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).