Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Телефонен измамник получи осъдителна присъда
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 02.12.2016Коментари (0)1060
©
Предаденият на съда по обвинителен акт на Районната прокуратура във Велики Преслав телефонен измамник Красимир Желев от Русе бе осъден на 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с 5-годишен изпитателен срок. С присъдата за извършените две телефонни измами като продължавано престъпление в периода от 8 април до 14 май 2016 г., както и на опит за измама, останал недовършен по независещи от извършителя причини, Районният съд във Велики Преслав уважи гражданските искове на две от жертвите на измамника за претърпените от тях имуществени и неимуществени вреди.

59-годишният русенец останал без работа и подал обява в интернет сайт, че търси работа. В началото на март 2016 год. на посочения от него телефон се обадил непознат мъж, който се представил като д-р Димитров, и поискал да наеме Желев. Обяснил му, че ще пренася документи и комисиони, тъй като дейността му била свързана с изкупуване на земеделски земи. Желев отказал предложената работа, защото в момента имал временна. В края на март д-р Димитров отново се обадил и подновил предложението си, а Желев приел да бъде куриер на непознатия мъж.

На 8 април 2016 г. мнимият д-р Димитров изпратил Желев в Разград. В село Гецово по разпореждане на "работодателя" 59-годишният мъж трябвало да вземе от посочен адрес сумата от 3000 лева. Желев отишъл с такси до село Гецово, където на адреса го чакала възрастна жена. Разбрал, че участва в телефонна измама, но въпреки това взел плика с парите, заделил за себе си 200 лева, а останала сума оставил до указателната табела в началото на селото.

На 14 май 2016 год. Желев бил изпратен във Велики Преслав. На посочения от мнимия д-р Димитров адрес възрастна жена му предала 390 лева. Със 100 лева по нареждане на "работодателя" си Желев купил ваучери за мобилен телефон, а останалите били личен хонорар за поредната измама. Същия ден следобед 59-годишният измамник отново бил изпратен във Велики Преслав, за да вземе пари от друга жена, жертва на телефонна измама. Тя съобщила в полицията и Желев бил задържан.

До присъдата на русенеца, която подлежи на обжалване и протест, се стигна, след като подсъдимият поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие с цел по-ниско наказание. Красимир Желев е с чисто съдебно минало до момента.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: