Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Телефонен измамник получи осъдителна присъда
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 02.12.2016Коментари (0)1093
©
Предаденият на съда по обвинителен акт на Районната прокуратура във Велики Преслав телефонен измамник Красимир Желев от Русе бе осъден на 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с 5-годишен изпитателен срок. С присъдата за извършените две телефонни измами като продължавано престъпление в периода от 8 април до 14 май 2016 г., както и на опит за измама, останал недовършен по независещи от извършителя причини, Районният съд във Велики Преслав уважи гражданските искове на две от жертвите на измамника за претърпените от тях имуществени и неимуществени вреди.

59-годишният русенец останал без работа и подал обява в интернет сайт, че търси работа. В началото на март 2016 год. на посочения от него телефон се обадил непознат мъж, който се представил като д-р Димитров, и поискал да наеме Желев. Обяснил му, че ще пренася документи и комисиони, тъй като дейността му била свързана с изкупуване на земеделски земи. Желев отказал предложената работа, защото в момента имал временна. В края на март д-р Димитров отново се обадил и подновил предложението си, а Желев приел да бъде куриер на непознатия мъж.

На 8 април 2016 г. мнимият д-р Димитров изпратил Желев в Разград. В село Гецово по разпореждане на "работодателя" 59-годишният мъж трябвало да вземе от посочен адрес сумата от 3000 лева. Желев отишъл с такси до село Гецово, където на адреса го чакала възрастна жена. Разбрал, че участва в телефонна измама, но въпреки това взел плика с парите, заделил за себе си 200 лева, а останала сума оставил до указателната табела в началото на селото.

На 14 май 2016 год. Желев бил изпратен във Велики Преслав. На посочения от мнимия д-р Димитров адрес възрастна жена му предала 390 лева. Със 100 лева по нареждане на "работодателя" си Желев купил ваучери за мобилен телефон, а останалите били личен хонорар за поредната измама. Същия ден следобед 59-годишният измамник отново бил изпратен във Велики Преслав, за да вземе пари от друга жена, жертва на телефонна измама. Тя съобщила в полицията и Желев бил задържан.

До присъдата на русенеца, която подлежи на обжалване и протест, се стигна, след като подсъдимият поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие с цел по-ниско наказание. Красимир Желев е с чисто съдебно минало до момента.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: