Трима нападнаха горски, удариха го с дърво

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:11 / 29.07.2019
1319
С постановление на Районната прокуратура във Варна за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда са задържани трима мъже, след като са били привлечени към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда на горски стражар и употреба на сила и заплашване с цел да бъде принуден орган на властта да извърши или да пропусне нещо по служба.

Спрямо обвиняемите Румен А., Орлин Б. и Васил Х. Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския районен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

На 26 юли тази година по време на изпълнение на задълженията си горски стражари от Държавното ловно стопанство в Шерба установяват хора, които извършват незаконна сеч в гората и товарят незаконно добитите дърва в автомобили. Нарушителите се обаждат на свои близки, които пристигат. Сред тях са тримата задържани, които удрят с дърво един от служителите по горите. От удара горският стражар е със счупена ръка.

Престъплението по член 131, ал. 2, във връзка с член 129 от НК /средна телесна повреда/ се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. На тримата обвиняеми е повдигнато и още едно обвинение - за престъпление по член 269, ал. 1 от НК – употреба на сила и заплашване с цел да принуди орган на властта да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).