Търговище входира 5 проекта за финансиране от държавния бюджет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:13 / 08.12.2023
1178
Търговище внесе 5 проекта за финансиране от Бюджет 2024 на Република България. Това стана ясно от думите на кмета на Общината д-р Дарин Димитров. Той е днес във Варна за среща на кметовете от Североизточния район за планиране (СИР), която се провежда по идея на Благомир Коцев. За първи път общините могат да кандидатстват директно за финансиране от бюджета на държавата. Това е добра посока и ние се възползвахме, като внесохме документните за 5-те проекта, допълни той.

Инициативата на варненския кмет за среща на Североизтока е много добра. Трябва да работим заедно по общи проекти, финансирани по новия програмен период, тъй като това е изискване на ЕС, подчерта още д-р Димитров.

В понеделник ще обсъдим тези и други инициативи на среща на Националното сдружение на общините в Република България, на което ще присъства и премиера, и финансовия министър, стана ясно още от думите на градоначалника на Търговище.

Сред проектите, които са много належащи във водената от него община, са ремонт на спортна зала, нов водопровод към Овчарово и най-вече - реконструкция и модернизация на красива сграда - бивша банка в Търговище, като целта е тя да бъде превърната в нова емблема за града - с зала за приеми, зала за бракосъчетания и други.

Д-р Димитров посочи, че въпреки цифрите по последното преброяване, то жителите на Търговище не намаляват, дори напротив - увеличават се. Най-правилният начин да се види това е по сметките за вода - ако нямаше толкова хора, няма да има и такова потребление, стана ясно още от думите му.

Кметът на Търговище подчерта, че по Плана за възстановяване ще се борят за финансиране на картинна галерия в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Обърната кола преди село Старо Оряхово, движението е ограничено
Украинец, шофиращ кола с бургаска регистрация, се удари в мантине...
Човек е бил блъснат от влака Варна - Добрич, десетки хора останах...
Проф. Рачев каза кои два черноморски язовира са били под наблюден...
Има загинал при жестоката катастрофа на АМ "Тракия" в района на И...
Много тежка катастрофа на АМ "Тракия" 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).