Ученици от Белослав влизат в обновено модерно училище

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:39 / 08.10.2019
4748
Приключиха дейностите по обновяване на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в Белослав по проекта "Саниране, оборудване и обзавеждане на общинска образователна инфраструктура с местно значение в община Белослав за обект СОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Белослав“, подмярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони 2014–2020 г. Общата стойност на проекта е малко под 1 415 000 лв. без ДДС. Бенефициент е Община Белослав.

За саниране на сградата са използвани 991 500 лв. С цел подобряване на енергийната ефективност са изпълнени дейности по полагане на външна стенна топлоизолация и каменна вата. Подменена е дограмата, на покрива на учебното заведение е поставен соларен панел за топла вода.

С останалия финансов ресурс са закупени мебелно обзавеждане и техническо оборудване с цел оптимизиране на образователния процес. Поставени са декоративни решетки за радиаторите, доставени са нови столове, маси и шкафове, таблети, принтер, озвучителна уредба, LCD монитор, LED екран, интерактивна маса, климатици. Изградени са аварийно и евакуационно осветление, както и пожароизвестителна система, обновени са настилки.

Ремонтните дейности по проекта "Саниране, оборудване и обзавеждане на общинска образователна инфраструктура с местно значение в община Белослав за обект СОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Белослав“ започнаха през април 2018г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).