Ученици от Долни чифлик ще посетят Народното събрание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:54 / 15.01.2015
505
Гимназисти от СОУ "Васил Левски", гр. Долни чифлик ще посетят Народното събрание и ще се срещнат с омбудсмана на Република България. На 22 и 23 януари те ще наблюдават на живо в народното събрание петъчния парламентарен контрол. След това ще се срещнат и ще имат възможност да зададат своите въпроси на Константин Пенчев. Визитата се осъществява благодарение на кмета на община Долни чифлик Борислав Натов и със съдействието на Красимира Анастасова - народен представител от 3-ти Варненски многоизбирателен район. Това е награда за учениците и за тяхната работа по европейските проекти Twinning, Comenius и Erasmus.

През 2014г. училището бе отличено с Национален знак за качество за работата си по Twinning-проекта "Be multicultural!" и е една от 13-те български образователни институции удостоени с признанието Европейски знак за качество.

"Пътуването до София насърчава участието на младите хора в демократичния живот и участието им в процеса на вземане на решения по проблеми и въпроси, важни за тяхното бъдеще", обясни кметът Борислав Натов.

Инвестирането в младежта, мобилизирането на нейния потенциал, подпомагането на пълноценното участие на младите хора в обществения живот и насърчаването на тяхната активна гражданска позиция са заложени в основата на Стратегията на Европейския съюз за младежта (2014-2020) и са основния стимул на община Долни чифлик да подпомага развитието на пълноценни, европейски мислещи младежи.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).