Ученици от Вълчи дол посетиха парламента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 27.04.2018
1420
Ученици от четири училища в община Вълчи дол се запознаха отблизо с работата на Народното събрание. Те посетиха парламента по покана на варненския депутат Павел Христов.

Придружавани от преподаватели и зам.-кмета на общината Димитър Тодоров, децата от СУ "Васил Левски“ (гр. Вълчи дол), ОУ "Васил Левски“ (с. Михалич), ОУ "Св. Иван Рилски“ (с. Червенци) и ОУ "Св. Климент Охридски“ (с. Стефан Караджа) наблюдаваха работата в пленарната зала и протичането на парламентарния контрол. Учениците имаха възможност да направят информационна обиколка на Народното събрание и да научат повече за историята на институцията. Те бяха топло посрещнати от варненските народни представители от ГЕРБ, които с готовност отговориха на въпросите им.

Вчера със съдействието на Павел Христов децата посетиха Министерството на младежта и спорта и гостуваха на министър Красен Кралев. По негова инициатива учениците и преподаватели им се срещнаха с волейболната звезда Теодор Салпаров, който ги покани да подкрепят националния отбор по волейбол в мачовете от Световното първенство в Двореца на културата и спорта във Варна.

Учениците от Вълчи дол получиха от министър Кралев топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и подаръци #BeActive. След посещението в министерството те разгледаха Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски“. Главният уредник на музея Катя Иванова ги запозна с изложените експонати и с най-големите успехи в историята на българския спорт. След това децата разгледаха трибуните, терена и съблекалните на стадиона.

Министър Кралев се ангажира през лятото да посети Вълчи дол, за да види на място с какви условия за спорт разполага общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Близо 9 хил. именици празнуват Гергьовден в община Добрич
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Уникални кадри от нашето море
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).