Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ученици ще сътрудничат на Община Девня за развитието на спортната база в града
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 07.03.2017Коментари (0)1197
©
Гимназисти от СУ "Васил Левски", които участват в програмата "Академия за мечти" на Фондация "BCause", ще представят своята визия за развитието на спортната база в Девня на семинар във Велико Търново, който ще се проведе идния уикенд. По този повод днес кметът Свилен Шитов посети училището, за да изслуша въпросите на юношите по темата за спорта.

Кметът запозна учениците с идеен проект на общинската администрация от 1997 година, който предвижда изграждане на спортен комплекс до училището в Девня с голям стадион и два басейна.Тъй като в терена, на който е трябвало да се изгради съоръжението, попадат и частни имоти, този проект е зациклил. Към днешна дата той е непосилен, защото през 1997 година бюджетът на Община Девня е бил 33 млн. лева, а в момента е близо 5 пъти по-нисък, посочи Свилен Шитов, който обясни на учениците какви са причините за драстичното свиване на средствата в местната хазна. 

Кметът декларира пред гимназистите, че след като общината урегулира парцела до училището, там ще започне строителство на многофункционален спортен комплекс, но с по-малък капацитет. На учениците бе поставена задача да визуализират своите идеи за оборудването на бъдещата зала, която трябва да предоставя възможности за едновременно упражняване на няколко вида спорт. За да ги улесни в работата им, кметът планира да организира пътуване на гимназистите до близкия град Суворово, където да направят проучване на тамошния спортен комплекс. 

Кметът запозна гимназистите и с проекта за изграждане на обединен детски център в кв. "Девня-1", където ще има велоалеи, площадка по безопасност на движението, кафе-сладкарница, кабинети за извънкласна дейност и др. 

"Не се притеснявайте да изразявате мнението си, да споделяте идеи и да задавате въпроси", призова учениците Свилен Шитов. Те от своя страназаявиха готовност да съдействат на местната власт с идеи за развитието на спортната база, а кметът декларира, че ще откликва на всички техни предложения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: