Училищният басейн при ОУ "Отец Паисий“ в Бяла отново отвори врати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:58 / 01.12.2015
865
Басейнът при ОУ "Отец Паисий" в гр. Бяла отвори врати за пета поредна година. От днес стартират часовете по плуване. Те са задължителни и са част от програмата по Физическо възпитание и спорт. Учениците ще плуват два пъти седмично, по утвърден график. Басейнът ще продължи работа до края на април 2016 година, когато по традиция плувният сезон ще бъде закрит със състезание.

Съоръжението отговаря на всички санитарни изисквания, според издадено разрешение от ХЕИ. Температурата на водата е около 30 градуса. Треньор провежда заниманията, осигурен е и спасител. Цялостната издръжка на басейна се поема от Община Бяла. 

Много малко са училищата в страната, които разполагат с плувни басейни и дават възможност на децата да тренират безплатно. Спортът не само дава здраве, но и учи децата на ред и дисциплина и спомага за намаляване на агресията сред учениците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).