Ударни проверки в горите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:54 / 03.01.2019
2222
Ударни проверки в горските територии бяха предприети през празничните дни. След интензивен обход служители на ДГС "Варна" разкриха незаконната сеч на общо 10 куб. м дърва за огрев, които са задържани. На нарушителите са съставени 10 акта и 6 констативни протокола.

Още 16 куб. м нерегламентирано добита дървесина са установени и конфискувани при интензивните проверки в ДГС "Добрич". Съставени са два констативни протокола на неизвестни извършители. Случаите са предадени на компетентните органи.

При проверки на горските стражари са съставени още два констативни протокола – за нарушения на Закона за горите в обхвата на ДГС "Шумен" и ДГС "Нови Пазар".

Само в дните непосредствено преди и след Нова година на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 503 проверки. 69 от тях са на обекти за добив на дървесина, 108 – превозни средства, а 326 – на физически лица, от които 278 са ловци.

Мерките по опазване на горите остават засилени. При съмнения за нарушения в горите гражданите могат да подават сигнали на телефон 112, напомнят от СИДП.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).