Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Украински студенти във ВСУ изследваха древните укрепителни съоръжения в Провадия-Солницата
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 27.09.2019Коментари (0)1505
©
Студенти от Украйна, които учат в магистърска програма "Международно право и сигурност“ на Юридическия факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ посетиха древната Провадия-Солницата.

"Магистрантите бяха силно впечатлени от съоръженията за охрана на халколитния солодобивен градски център край Провадия, датиран от над 5000 години пр. Хр. Те станаха свидетели на археологическите дейности на екипа на чл.-кор. Васил Николов", разказа ас. Александра Ангелова – преподавател в Катедра "Правни науки" на ВСУ "Черноризец Храбър“. Предвид интереса им към сигурността, студентите проявиха особено внимание към защитните укрепления на древния град. Те научиха, че жителите са използвали както класическите стени, кули и ровове с вода, така и уникално инженерно съоръжение за отбрана, което се среща векове по-късно в Европа – стесняващите се укрепителни улеи в подножието на стената, ограничаващи достъпа на нападателите към защитеното селище.

"Посещението в Провадия ни порази“, сподели студентката Мария Гридасова от Университетът в Киев. Тя разказа, че е изключително впечатлена от наученото, но също от българската история и култура. "За мен е чест да участвам в международната програма за обмен на студенти. Тук, във Варненския свободен университет виждаме най-модерните технологии на обучение, европейски подход и висококвалифицирани преподаватели", допълни още тя.

Магистърската програма "Международно право и сигурност" се изпълнява от Варненския свободен университет, Сумския държавен университет и Университета на държавната финансова служба на Украйна. Подготовката включва обучение за системата на международното право и на международната сигурност, механизмите за превенция и противодействие при възникване на заплахи и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: