Установява се произходът на намерените мъртви бели щъркели в землището на село Гецово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 23.08.2023
633
Жител на село Гецово е сигнализирал чрез социалните мрежи за намерени мъртви птици от защитения вид бял щъркел през почивните дни. Експерти на РИОСВ-Русе своевременно предадоха сигнала до Областна дирекция по безопасност на храните – Разград, които с помощта на общината са прибрали птиците в рамките на деня, информираха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

По тяхна информация птиците са пет, в полуразложено състояние, допълнително разкъсани от диви животни, което предполага инцидентът да се е случил преди седмица. Изпратен е един екземпляр за токсикологично изследване в столична лаборатория. Част от птиците са били опръстенени.

РИОСВ - Русе изпрати информация до Българската орнитологична централа към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания (ИБЕИ) на БАН, за да се провери произходът на птиците по данни от пръстените

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Има загинал при жестоката катастрофа на АМ "Тракия" в района на И...
Много тежка катастрофа на АМ "Тракия" 
Намериха мъжа от Нови пазар
Дълги колони се извиха на АМ "Тракия" заради катастрофа с "Ферари...
Хванаха едър бизнесмен да кара пиян "Ламборгини", ще плаща рекорд...
Бащата на детето, бито в градина: Разделят ги по групи според про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).