Увеличение на цената на електроенергията поискаха от ТЕЦ "Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 21.09.2010
415
Увеличение на цената на електроенергията и цената за разполагаемост поискаха от ТЕЦ "Варна" на открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Утвърдените на ТЕЦ "Варна" ЕАД цени за продажба на електрическа енергия на обществения доставчик са - цена за енергия - 70,69 лв./МВтч, без ДДС и цена за разполагаемост - 9,03 лв./МВтч, без ДДС. ТЕЦ "Варна" иска 22 % ръст на цената на електроенергията, стана ясно на заседанието.

В доклада си експертите на комисията посочват, че не са съгласни с мотивите на дружеството и че според тях изменение на цените не трябва да има. Експертите са дали добра оценка на това как се управлява ТЕЦ "Варна".

По отношение на цената за разполагаемост, Минчо Минчев от ТЕЦ "Варна" каза, че от централата приемат част от изводите като напълно коректни, например за размера на инфлацията. Не сме съгласни с това, че експертите на комисията не признават размера на инвестициите, които сме представители, каза той и посочи, че при малкото инвестиции, които централата прави на този етап, се съобразяват с това те да водят до ефективност на компанията и безопасни условия на труд.

От ДКЕВР обещаха да бъдат направени допълнителни проучвания за размера на инвестициите. Окончателно решение комисията ще вземе на 27 септември на закрито заседание.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).