Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 10:02 / 11.11.2018Коментари (0)2345
© Нова тв
Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик. Близо 20 години той се грижи за прочутата колекция от кактуси. Казусът взриви социалните мрежи, има и петиция в защита на Галин.

Галин е глухоням, живее с брат си в скромния апартамент на техните родители, а смисълът на живота му са цветята.

"Много обичам кактусите, те са животът ми. Знам всичко за тях - кога трябва да се поливат, кога заспиват, кога не трябва да се пипат", обясни Галин Радков.

Близо 20 години от живота му са преминали като градинар - първоначално във Варна, а после в Ботаническата градина в Балчик. Въпреки че не е висшист, Галин има публикации в чуждестранния научен печат.

"Направих доста солиден регистър на кактусите, който преди 2 години бе изнесен от Ботаническата градина", каза още той.

Също преди 2 години ръководството на Софийския университет уволнява почти целия персонал на Ботаническата градина начело с директора ѝ. Оттогава започват и несгодите на Галин с новите му преки началници и колеги. Обвиняват го в кражби на кактуси, налагат му редица дисциплинирани наказания, товарят го с непосилна работа.

"Започнаха да му поставят задачите в писмен вид, тук една от задачите, според която за деня трябва да разсади 150 броя саксии с кактуси, което е невъзможно", каза Радослав Радков - брат на Галин.

Илиян познава Галин от 8 години. Свързва ги хобито им по отглеждане на кактуси. През изминалото лято двамата и техни чуждестранни приятели решили да посетят Ботаническата градина, но оттам не ги допуснали заради присъствието на Галин.

"Ние бяхме изумени, хората са дошли от Белгия - доста труден път, доста средства, което беше много неприятен шок за нас, аз това го записах с телефона си", разказва Илиян Стоянов.

На 7 ноември Галин се разделя със своята работа. Причината - физически сблъсък с колежка. Мъжът твърди, че случаят е бил инсцениран, за да бъде дисциплинарно уволнен.  От Софийския университет отказаха пряк контакт с наш екип. В писмен отговор заявиха, че не приемат един трудово-правен спор да бъде подменян с аргументи за ощетяване на човек в неравностойно положение. Допълниха, че Галин е наказван неколкократно, но досега нито веднъж не е обжалвал. Уволненият ботаник потвърди, че това е така, но се оправда със своята юридическа некомпетентност. Той обаче е твърдо решен да обжалва дисциплинарното си уволнение в съда, за което получава подкрепа от представители на различни организации и граждани.

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: