Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Бяла градят нова инфраструктура с 133 000 евро по проект
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 03.10.2019Коментари (0)1537
©
Нов международeн проект, по който работи община Бяла, предвижда развитие на екотуризма в региона. Целта му е да се развият нови възможности за разнообразяване на този вид туризъм, като се грижи за баланса на защитата и използването на природните и културните ресурси. Това стана ясно от провеждащата се в Бяла международна среща по проект "Екотурнет / Развитие на мрежата за екотуризъм в Черноморския регион“. Той е на стойност над 795 хил. евро и е финансиран от "Съвместна оперативна програма Черноморски басейн 2014-2020“.

Водещ партньор е Областната администрация Шиле – Истанбул, Република Турция. Партньори са Регионалната агенция за развитие на регион Запорожие – Украйна, Община Ксанти - Република Гърция, Фондация Кавказка околна среда – Грузия и Община Бяла. Продължителността на проекта е 24 месеца.

“Община Бяла, като партньор по проекта, разполага с бюджет от 133 хил. евро и предвижда да изгради нова инфраструктура, която включва 2 велосипедни маршрута, кула за наблюдение на птици по миграционния им път Виа понтика и 9 места за отдих по трасетата на велосипедните маршрути". Това съобщи Коста Стоянов, координатор по проекта от страна на община Бяла. Предвижда се организирането на фестивал с трансграничен ефект, в който ще вземат участие представители на всички партньори.

Водещият координатор по проекта от турска страна Ялмаз Куркмаз от Истанбул допълни, че всички страни ще имат полза от проекта и ще доразвият туристическия си бранд.

Кметът на Бяла Анастас Трендафилов каза, че този интересен проект ще бъде надграждан, защото освен съоръженията, които ще бъдат създадени, ще се наблегне и на подходяща реклама. “Ние искаме да развием и нетрадиционните форми на туризъм. Освен археология и история тук може успешно да се развиват екотуризмът и поклонническият туризъм. А това ще доведе и до развитие на предлагания от нас туристически продукт".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: