Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Бяла градят нова инфраструктура с 133 000 евро по проект
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 03.10.2019Коментари (0)1560
©
Нов международeн проект, по който работи община Бяла, предвижда развитие на екотуризма в региона. Целта му е да се развият нови възможности за разнообразяване на този вид туризъм, като се грижи за баланса на защитата и използването на природните и културните ресурси. Това стана ясно от провеждащата се в Бяла международна среща по проект "Екотурнет / Развитие на мрежата за екотуризъм в Черноморския регион“. Той е на стойност над 795 хил. евро и е финансиран от "Съвместна оперативна програма Черноморски басейн 2014-2020“.

Водещ партньор е Областната администрация Шиле – Истанбул, Република Турция. Партньори са Регионалната агенция за развитие на регион Запорожие – Украйна, Община Ксанти - Република Гърция, Фондация Кавказка околна среда – Грузия и Община Бяла. Продължителността на проекта е 24 месеца.

“Община Бяла, като партньор по проекта, разполага с бюджет от 133 хил. евро и предвижда да изгради нова инфраструктура, която включва 2 велосипедни маршрута, кула за наблюдение на птици по миграционния им път Виа понтика и 9 места за отдих по трасетата на велосипедните маршрути". Това съобщи Коста Стоянов, координатор по проекта от страна на община Бяла. Предвижда се организирането на фестивал с трансграничен ефект, в който ще вземат участие представители на всички партньори.

Водещият координатор по проекта от турска страна Ялмаз Куркмаз от Истанбул допълни, че всички страни ще имат полза от проекта и ще доразвият туристическия си бранд.

Кметът на Бяла Анастас Трендафилов каза, че този интересен проект ще бъде надграждан, защото освен съоръженията, които ще бъдат създадени, ще се наблегне и на подходяща реклама. “Ние искаме да развием и нетрадиционните форми на туризъм. Освен археология и история тук може успешно да се развиват екотуризмът и поклонническият туризъм. А това ще доведе и до развитие на предлагания от нас туристически продукт".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: