Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Девня дадоха зелена светлина за строеж на съдебна палата
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 09.08.2018Коментари (0)1984
©
Общинският съвет на Девня даде зелена светлина за изграждане на съдебна палата в индустриалния град. Проектът за модерната сграда, която трябва да побере на едно място съда, прокуратурата и тяхната охрана, е много стар, но поради финансови причини досега не се реализираше, а съдебната власт в Девня продължава да работи в амортизирана сграда и в апартаменти под наем в периферията на кв. "Повеляново“ и в нездравословна близост до промишлената зона.   

Първата в историята на града Съдебна палата трябва да бъде построена до Община Девня – на мястото на някогашното читалище "Отец Паисий“, чиято сграда отдавна е съборена в очакване на новия строеж. И до ден-днешен обаче проектът е на етап "изкоп“, превзет от гъста тревна растителност, която обаче не е убила надеждата на девненската общественост, че някой ден градът ще се сдобие със съдебна палата в удобна за всички локация.  

На 2 август т.г. в общинската администрация е постъпило писмо от Висшия съдебен съвет (ВСС) с инвестиционно намерение за учредяване право на строеж върху имота на бул. "Съединение“ №80, който е частна общинска собственост. "Намеренията на ВСС са да заложи средства за реализацията на този проект в бюджета си за 2019 година“, обясни кметът Свилен Шитов. Ако не възникнат проблеми с финансирането, през 2021 година Девня може да има съдебна палата, допълни градоуправникът.  

Съгласно идейния проект сградата ще бъде 4-етажна, като първият ще бъде подземен и ще се заема от стрелбище, в което своите тактически умения ще тренират служителите на охраната на съдебната власт. Разгънатата застроена площ на имота е 3074 кв. м., а застроената площ на сградата – 793 кв.м.

На извънредно заседание местният парламент одобри с пълно мнозинство учредяване на безвъзмездно право на строеж в полза на ВСС, което по закон трябва да се упражни в срок от 5 години от сключване на договора, в противен случай, както се е случвало досега, ще се погаси в полза на Община Девня.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: