В Девня изграждат модерен детски комплекс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:28 / 12.10.2017
2009
По инициатива на кмета Свилен Шитов в Девня ще отвори врати първият по рода си в града Обединен детски комплекс за извънкласни дейности, който трябва да се утвърди като Център за развитие на интересите, способностите и компетентностите на деца и ученици от общината.

Той ще се помещава в бившата двуетажна забавачка на ул. "Фронтоваци" в кв. "Девня 1", чиято разгъната застроена площ е 1400 кв. м. Сградата се ремонтира с усилени темпове, а паралелно с това се разчиства и обновява огромният двор на зданието, където ще заработи уникална интерактивна площадка, на която ще се провеждат занятия, свързани с безопасността на движението и др.

Обединеният детски комплекс се изгражда със средства, които Община Девня спечели по проект "Красива България". Неговата дейност ще се разгръща в 8 основни направления. В модерно оборудваните зали малчуганите ще могат да изучават гайда, кавал, български народни танци. 

Специален акцент в работата на новото културно-образователно и спортно средище ще бъде стимулирането на талантите на децата в предучилищна възраст. В центъра ще се помещават и школи по тенис на маса, борба, бойни изкуства и ракетомоделизъм.

За да обезпечи необходимостта от педагогически и непедагогически персонал в центъра, общината увеличи своята численост във функция "Образование" и ще финансира издръжката на 12 щатни бройки. Предвижда се ремонтно-възстановителните дейности в сградата и двора да приключат до края на годината.

В новия комплкс ще се помещава и модерна кафе-сладкарница. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).