В Девня подмениха кошчетата за боклук

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:55 / 10.07.2017
1290
Нови кошчета за боклук, боядисани в оранжев цвят, подмениха старите и грозни съдове за смет на територията на цялата община Девня. Те имат по-голяма вместимост и разполагат с малък отвор, коeто възпрепятства някои категории граждани да изхвърлят по-едрогабаритни отпадъци в тях, както и на бездомните животни да проникват вътре и да разнасят мръсотия.

Кошчетата се вписват хармонично в градската среда и са обозначени с името и логото на Община Девня. Обслужват се от фирма "БКС"-Девня и се отварят със специален ключ. Лесно забележими са. Разполагат и с пепелници, за да могат пушачите да си гасят цигарите в тях, а не да хвърлят угарките където им падне.

На територията на община Девня предстои да бъдат подменени и старите контейнери за битови отпадъци. Новите, които ще бъдат от типа "бобър" и ще бъдат разположени още това лято, са уплътнени с висококачествени капаци. По този начин зловонията, които традиционно се усещат край казаните в жегите, ще останат в миналото. За гражданите остава да изхвърлят битовите си отпадъци в новите съдове, а не на нерегламентирани места, и да не забравят да затварят капаците им. Новите съдове ще бъдат доста по-удобни за обслужване от сметоизвозващата фирма.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).