Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Девня продължават да тровят животни с антифриз
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 28.10.2018Коментари (0)1909
©
В Девня продължават да валят сигнали за заложени отровни примки с цел изтребване на бездомни животни. Във фейсбук групата "Забелязано в Девня" г-жа Дарина Тодорова алармира, че масово в града са разхвърлени хлебни хапки, напоени с антифриз. По този начин жертви на неизвестните засега престъпници могат да се окажат не само уличните кучета и котки, но и домашни любимци, както и малки деца, останали без надзор. 

Междувременно битката за територии между трюфелджиите в Девня ескалира в последните няколко дни, след като бяха нарязани гумите на още два автомобила, собственост на млад и на възрастен господин, които берат трюфели в землището на общината. Нито един от двамата потърпевши обаче не е подал жалба по надлежния ред, което само засилва съмненията, че не са искали полицията да разследва посегателствата срещу тяхната движима собственост, за да не се установи официално каква е най-вероятната причина за тях.

МВР вече разполага с достатъчно изчерпателна информация във връзка със зачестилите случаи на умишлено умъртвени гръбначни животни в Девня. Ако прокуратурата разпореди да се образува досъдебно производство, разследващите ще могат да предприемат съответните процесуално-следствени действия, а оперативно интересните лица в един момент могат да се окажат обвиняеми и подсъдими по чл. 325 Б от Наказателния кодекс. 

В последните години антифризът се превърна в една от най-достъпните и силни отрови за домашните и бездомните животни. Кучетата обичат тази смъртоносна течност, защото има сладък вкус. Малко повече от 3 супени лъжици антифриз могат да се окажат фатални за 22-килограмово куче. Отровата се абсорбира бързо в организма и оказва влияние на мозъка и гръбначномозъчната течност. В резултат на това животното може да прилича на “пияно" в рамките на от 30 минути до 12 часа след поглъщането на отровата. Други признаци, които могат да се проявят при консумация на антифриз, са: гадене, повръщане, повишена жажда, унилост, лоша координация, напредваща до кома.

Какво да направите, ако Вашият домашен любимец е приел антифриз?

Времето е от решаващо значение, защото лечение, започнато 24 часа след поглъщането на отровата, често е безсмислено. Затова веднага се свържете с ветеринарен лекар! Препоръчително е да се опитате да предизвикате повръщане на животното, като му дадете кислородна вода, разредена 1 : 1 с питейна вода. Това е особено належащо, ако току-що сте видели Вашия домашен любимец да консумира отровата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: