Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Девня заработи първият изнесен офис за безплатни правни услуги
Автор: Пламена Николова 08:52 / 17.04.2019Коментари (0)1000
©
В Деня на Конституцията и професионален празник на българския юрист в Девня бе открит първият извън областния център офис за безплатни правни услуги. Това стана възможно, след като общината безвъзмездно предостави помещение на Регионалния център за консултиране към Адвокатски съвет – Варна, което и оборудва. 

Офисът се намира на първия етаж в общинската администрация и ще работи всеки понеделник между 9 и 12 часа. Юристите ще осигуряват безплатна правна помощ при граждански, наказателни, бракоразводни дела, както и при дела по Закона за защита на детето и Закона за домашното насилие. 

Добре е да се знае, че безплатното правно консултиране е само за физически лица, които отговарят на определени критерии. Това са например социално слаби хора; лица, настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги; домове за възрастни хора, центрове за рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания, центрове за временно настаняване на бездомни хора; приемно семейство или семейство на роднини и близки, при което е настанено дете по реда на Закона за закрила на детето. 

От услугите на изнесения офис могат да се възползват и жители на съседни на Девня общини. Препоръчително е лицата да се записват предварително, тъй като трябва да попълнят документи, с които да удостоверят, че отговарят на критериите за безплатна помощ. Телефонът за връзка с Центъра за безплатна правна помощ във Варна, чийто филиал се явява девненският офис, е 0879 838 917, имейл: centar@varnalaw.org. 

"Считам, че избрахме възможно най-подходящото място за изнесения офис в Девня, тъй като в съседния на Общината парцел ще бъде построена новата Съдебна палата. В момента проектът се преработва, а до края на годината се очаква да започнат строителните дейности", заяви пред юристите кметът Свилен Шитов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: