В Девня зарязаха лозите с наричане за здраве и берекет

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:49 / 15.02.2021
1609
Пременени в народни носии девненци зарязаха лозите, въпреки ниските температури, научи Varna24.bg от споделен коментар и снимки на общинския съветник от Девня Денис Куцаров. Ето какво сподели в социалната мрежа той:

"Скъпи девненци, по традиция на 14 февруари отбелязваме Трифон Зарезан или Св. Трифон-покровител на виното, лозарите и кръчмарите. Празникът чудесно съвпада с католическата традиция да се почита Свети Валентин, покровителят на любовта.

Затова смятам, че двата празника не се противопоставят, а напротив – допълват. Кой ще отрече, че виното и любовта вървят неразделни?

Решихме с верни другари да спазим традицията и на този ден да зарежем ритуално лозите, както подобава, за да се помолим най-вече за здраве, за берекет, за връщането ни към един по-спокоен и добър живот.

На този хубав български празник, Ви пожелавам от сърце да са пълни душите и чашите, да пребъде доброто и любовта в живота на всеки от вас и да вървим напред заедно с вяра и оптимизъм, да се подкрепяме и да бъдем по-толерантни един към друг, по-човечни и единни", написа Денис Куцаров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).