В Шабла залагат на къмпинговия туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 28.11.2011
1378
В Шабла мислим да заложим на къмпинговия туризъм. Това каза новоизбраният кмет на морската община Райна Бърдарева. По думите й в този вид туризъм Шабла има традиции, като в момента се урежда една придобивка, за която обаче все още е рано да се говори. Стана ясно, че село Крапец ще бъде заложено, като модел за курортен туризъм, като освен това ще бъдат подготвени документи за разработване на проект отнасящ се до историческия туризъм.

Идеята по думи на Райна Бърдарева е да се изготвят "пътеки" от Шабла с музейната сбирка, Зеления център, Фара, след което ще се минава през Крапец и се стигне до големия остров в Дуранкулак с неговото неолитно селище, което е датирано от седмото хилядолетие преди Христа.

Кметът на Шабла посочи, че за да се развие този вид продукт е необходима и сериозна реклама, която да покаже на света богатствата на региона. "Рекламата трябва да бъде афиширана и във виртуалното пространство, защото това е все по-актуално", посочи кметът на общината. Тя добави, че е необходим около месец, за да се обсъдят всички детайли и ще започне реализацията на тези идеи.

Райна Бърдарева посочи, че една от мисиите й сега е да се потърси одобрение проекта за плувен басейн с калолечение, като документацията е подготвена. Отделно на това зеленият център ще бъде допълнен със спортни площадки. Евентуално ще бъде изграден и развлекателен център за деца в село Крапец, което ще даде цялостно задоволяване на изискванията на туристите.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (58):
14.12.2011 Две нови лица влизат в Общинския съвет
08.12.2011 Кметът на Аспарухово с нови заместници
07.12.2011 ГЕРБ – "Приморски" насрочи първото заседание на новия Обществен съвет за
района
30.11.2011 Председателка кара варненските съветници да гласуват "на сляпо“
30.11.2011 Общината става сергия за концесии
29.11.2011 Обсъждат изграждането на депо за рециклиране на строителни отпадъци край
Варна
Още новини от Регионални новини:
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...
След потопа в Павелбанско: Къщи и улици в с. Скобелево са наводне...
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).