ВАС окончателно реши: Меморандума за Карадере е законосъобразен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:51 / 25.10.2014
1738
На 23.10.2014г. петчленен състав на ВАС отхвърли жалбата на част от протестиращите от "Да спасим Карадере", които обжалваха меморандума между държавата и "Мадъра Юръп" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект " Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" в местността Карадере, гр. Бяла. В своето определение съдът доказа и прие, че оспорващите нямат правен интерес от оспорване. Това значи, че протестиращите "зелени" могат да се месят в инвестиционния проект само, ако са собственици. И вместо да протестират, да си закупят терените и да си отглеждат пущинаци. Съдът също приема, че върху терените на "Мадъра Юръп" АД могат да бъдат реализирани инвестиционни проекти след реализиране на процедурите по двата биологични закона - ЗООС и ЗБР. В това свое тълкувание съдът показа на министъра на ОСВ, че искането й до прокуратурата за отмяна на ПУП Бяла-север е несъстоятелно. По тази причина НАБЧ иска оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ, които са дали становище на министъра на ОСВ да поиска отмяна на ПУП Бяла-север. Очакваме оставките да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени НАБЧ обмисля протести пред МОСВ.

НАБЧ обръща сериозно внимание на сегашния министър на ОСВ и бъдещия министър на ОСВ, че е време да се спре практиката псевдо-зелени активисти задкулисно да се срещат по кабинетите в министерството с министър, заместник-министри и администрация и да договарят мероприятия водещи до регрес в развитието на Черноморието и брутално да ощетяват работещите и инвестиращите хора по Черноморието.


Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
17.06.2016 Екозащитници: Плажът "Кара дере" е на един подпис от застрояване
16.06.2016 Пореден протест срещу застрояването на "Кара дере"
28.10.2015 Забраната за къмпингуване в Карадере падна в съда
07.10.2015 Във ВАС започва делото за застрояването на "Кара дере"
10.03.2015 Не дадоха ход на делото за застрояването на "Кара дере"
08.12.2014 Ново дело за застрояването на "Кара дере"
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).