Варненската полиция със спецоперация в Синдел! Профилактираха 7 криминални лица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:22 / 17.02.2021
1913
Рано тази сутрин е започнала специализирана полицейска операция на територията на Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна. Проверките се извършват в село Синдел, община Аврен, под ръководството на Окръжната прокуратура.

Проверяват се хора и моторни превозни средства с цел активен контрол на поведението на водачите на МПС. Следи се дали те управляват автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества, дали са правоспособни, като и дали имат неплатени глоби. Проверява се техническата изправност на превозните средства и имат ли сключена задължителната застраховка "Гражданска отговорност“.

Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията в транспорта, както и издирване на лица, които са се укрили от наказателно преследване, от изтърпяване на наказание по влезли в сила присъди. Издирват се лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване. Акцент са лица, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района.

До 10:00 ч. днес служителите от ОД на МВР Варна провериха 255 лица и 130 МПС. Установени са 2 лица, обявени за общодържавно издирване, задържани и профилактирани са 7 лица с криминални прояви.

Съставени са 7 фиша по ЗДвП и 1 АУАН.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).