Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Варненски депутат представи проектозакона за предучилищното и училищното образование във Вълчи дол
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 20.04.2015Коментари (0)1435
©
Народният представител от ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова представи проектозакона за предучилищното и училищното образование пред директори на училища и детски градини на територията на община Вълчи дол. На срещата присъстваха още кметът на общината инж. Пенка Йорданова, зам.-кметът Пепа Пенчева и председателят на Общинския съвет Георги Тронков.

Пред варненския депутат бяха поставени редица въпроси, свързани с проблеми в сферата на образованието. Училищните директори твърдо подкрепиха делегираните бюджети, но предложиха промени в методиката на финансиране на учебните заведения. Те алармираха, че материалната база е остаряла, а някои от училищата не разполагат с физкултурни салони.

В отговор Красимира Анастасова обясни, че Министерството на младежта и спорта е дало ход на подробен анализ във връзка с условията за физическо възпитание и спорт на учениците. Целта е да се потърсят ефективни варианти за ремонт и изграждане на необходимата база, обясни народният представител.

Кметът на Вълчи дол Пенка Йорданова информира, че много от родителите не заплащат дължимите такси за детска градина и предложи да се обсъди възможността общините да удържат съответната сума от отпусканите детски надбавки.

Учителите се интересуваха за перспективите пред средищните училища, за сроковете, в които се очаква да бъде окончателно приет проектозакона за предучилищното и училищното образование.

На територията на община Вълчи дол има 3 целодневни детски градини с два филиала, както и едно обединено детско заведение. Функционират 4 средищни училища и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство. Средно общообразователно училище има само в общинския център. Общо 7 училищни автобуса извозват деца от всички населени места в общината към съответните учебни заведения, но автопаркът е амортизиран и се нуждае от подмяна, сподели Пенка Йорданова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: