Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Варненски проекти с шанс за европейско финансиране
Автор: Екип Varna24.bg 12:38 / 05.03.2019Коментари (0)2070
©
Варненски проекти са сред класираните, след като приключи предварителната оценка на проектните предложения за услуги и производство по подмярка 6.4.1. "Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Десет са предварително класираните проекти, свързани с услугите, съобщиха от Областния информационен център-Варна. С европейски средства може да бъде изграден високотехнологичен център за предоставяне на изчислителна мощност тип облачна услуга в гр. Игнатиево. Сравнително високо са оценени и проекти за създаване на дом за възрастни хора и за център за дневни грижи за деца в Аврен. Шанс да бъде осъществено с европейски средства има проектно предложение за изграждане на ветеринарна клиника в авренското село Приселци. В списъка с допуснати са и проекти за дом за възрастни в село Черковна и за развитие на здравни услуги в с. Храброво, Провадийско, както и за предоставяне на широколентови високоскоростни услуги в общините Дългопол и Долни Чифлик.

Сред проектите, които отговарят на критериите и имат шанс да бъдат реализирани на територията на Долни чифлик, са създаване на дом за настаняване на възрастни хора в село Солник; строителство и обзавеждане с машини и оборудване на автомивка, автодиагностичен център, магазин за авточасти, пункт за годишни технически прегледи в имот собственост на инвеститора в землището на с. Пчелник; изграждане на автоцентър в общината. Инвестиционното предложение "Изграждане на обект за търговия на лекарствени и фармацевтични продукти, с. Ветрино, общ. Ветрино, обл. Варна“, също е сред получилите сравнително висока оценка според критериите за подбор.

Сред предварително класираните проекти, свързани с производството, са "Създаване на пекарна за производство на тестени и сладкарски изделия в с. Любен Каравелово, община Аксаково“, "Инвестиции в производство на бетонови изделия в община Дългопол“ и "Създаване на пекарна в с. Лопушна, община Дългопол“.

Според условията за кандидатстване реализацията на всяко проектно предложение ще доведе до наемането на поне трима души от съответното населено място, допълват от ОИЦ-Варна.

Инвестиционните предложения бяха подадени през Информационната система за управление и наблюдение на средствата (ИСУН2020) от ЕС по процедурите чрез подбор "Развитие на услуги във всички сектори и други неземеделски дейности“ и "Производство на продукти, които не са включени в Приложение 1 от Договора за функционирането на Европейския съюз". По първата процедура кандидатите получават финансиране за услуги, които обхващат не само всички сектори на икономиката, но и такива с обществено-социална насоченост. Сред тях са грижите за деца, за възрастни, за хора с увреждания, здравни услуги, обучение и други. По процедурата подкрепа получават и дейности, свързани със създаване и обновяване на работилници за поддръжка и ремонт на машини и съоръжения за селското и горското стопанство.

Финансират се още архитектурни и инженерни дейности, счетоводство, деловодство и одиторски и технически услуги, както и ветеринарни дейности.

По втората процедура се финансират дейности като изграждане или подобрения на недвижимо имущество, закупуване на машини и оборудване, закупуване на земя, необходима за изпълнение на проекта, закупуване на сгради, създаване на компютърен

софтуер и придобиване на патенти, лицензи. Финансиране получават проекти в сектори като производство на хранителни продукти, напитки, облекло, мебели, химични продукти, хартия, производство на компютърна и комуникационна техника и др.

Всеки кандидат по процедурите по подмярка 6.4.1. "Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор. 

Общият бюджет на двете процедури по подмярката е 127 127 000 лв.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: