Във Вълчи дол направиха първа копка на реновиране на важен обект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 15.06.2018
1768
Днес, в присъствието на представители на ръководството на Общински съвет и Общинска администрация -  Вълчи дол, се откри строителната площадка. Обектът е финансиран от ПРОЕКТ "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ“ 2018 и съфинансиран със средства на Община Вълчи дол. Спортната база е разположена в имотa на градския стадион "Петко Сираков“ в гр. Вълчи дол.

Основната цел на проекта е да се реновира съществуващият външен басейн за обществени дейности по съвременните методи и изисквания за безопасно ползване, както и прилежащата територия към него да се облагороди. Тя включва съществуваща сграда със съблекални за спортисти и обслужващи помещения за инвентар. Около тях липсва и не е била изграждана никога алейна мрежа от подходяща трайна настилка и всичко е обрасло в тревни площи. Те, както и съществуващата дървесна растителност по периферията ще бъдат запазени по съществуващият си начин, като ремонта и реновацията ще бъдат съобразени със съществуващият им добър и композиционен вид. Ще бъдат поставени 2 бр. санитарни контейнери и външни душове в непосредствена близост до сградата - съблекални. Ще се изгради външен бар.

Басейнът с помпено помещение е с воден обем 363 куб.м. Басейнът е съществуващ и е бил предвиден да работи по остаряла технология - проточно. Ще се монтира новото технологично оборудване и ще се положи нова облицовка. Ще се разположи ново осветление по алейната мрежа, а за хора в неравностойно положение ще се изградят рампи за всички недостъпни до тях места.

Не на последно място е игрището за плажен волейбол. Цялостната идея е чрез изграждане и оформяне на реновацията на откритият басейн и пространството около него, обекта да стане желано място за срещи, отдих и спорт на жителите и гостите на общината. Това ще се постигне с обособяването на нова спортна зона "игрище за плажен волейбол“, както и с реновацията и обезопасяването на откритият басейн и пространството около него. Около басейна ще се разполагат 48 бр. шезлонги и чадъри върху тревната площ, а цялото пространство около басейнът ще се обгради с оградна мрежа за безопасността и поддръжката му.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).