Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За пример! При бюджет от над 22 млн. лв. община във Варненско реализира проекти за 17 млн. лв.
Автор: Димитър Щерев 08:47 / 19.04.2024Коментари (0)4695
©
С уникално постижение се похвалиха от община във Варненска област. При бюджетът в размер малко над 22 милиона лв., проектите, които екипът на кмета трябва да реализира тази година са на стойност около 17 млн. лв.. "Това е рекорд за последните 8 години в управлението на Белослав“, казва кметът на Общината инж. Деян Иванов и вярва, че изпълнението им драстично ще смени облика на града. Цифрите стана ясни при визитата на областния управител професор Андрияна Андреева и екипа  в Белослав - една от най-малките общини, разположена в източната част на Варненска област.

Това е поредната от серията работни срещи, организирани по инициатива на професор Андреева, която има за цел държавата, в лицето на областния управител да познава отблизо делниците, проблемите и въпросите, които стоят за решаване пред жителите на малките общини.

Белослев е градът, който се разделя на две от Белославското езеро и това е повод мнозина да го наричат "Малката Будапеща“. Аналогията с добре устроените европейски градове обаче не свършва дотук. Белослав решава своите проблеми с размах и преодолява голяма част от изпитанията през които малките общини преминават. Остава се с усещането, че за екипа на инж. Иванов невъзможни неща няма. Ето защо:

Белослав е общината със 100% изграден воден цикъл, канализация и двойно захранване на електричеството. Един от новите проекти е за цялостното осветление на Белослав.

Завършени са проекти по преасфалтиране на улици в различни квартали и селища в общината. Подготвени са проекти за преасфалтиране на цели квартали. Предстои строителство на нови сгради, обновяване на други по линия на енергийната ефективност. Предстои поставянето на 110 kWh слънчеви батерии на покрива на общината и на още две детски градини. Подготвя се инфраструктура за електрическите автомобили на територията на общината и на пътните артерии. Вече са закупени три електрически автомобила и тече процедура по избор на изпълнител на още три. Услугата, с която се разнася домашния патронаж предстои да премине изцяло с електрически коли.

И това не е всичко. Преди по-малко от месец кметът подписа две споразумения с МРРБ за финансиране на обекти в общината на обща стойност 2 568 800,00 лв. Първият е за общински път Девня – граница с община (Аксаково – Белослав) – Езерово и то за частта, която е в обхвата на територията на община Белослав. Като резултат ще бъде рехабилитирана цялата пътна отсечка в границите на общината.

Вторият обект е: "Подмяна на тласкател за отпадъчни води в с. Езерово от канализационна помпена станция на ул. "Ал. Стамболийски“ до източната регулационна граница на с. Езерово.

Наскоро Община Белослав изпълни и проект за разделно събиране на битови отпадъци. Първият детски фитнес в общината отвори врати в началото на тази година в ДГ "Незабравка“ в с. Страшимирово.

Кметът с нескрита гордост казва, че красивата природа и чистият въздух е повишил интереса на хората към закупуване на жилище в Белослав, а и проблеми с презастрояване там няма.

Проблемите, за които се отдели време в срещата, бяха посветени на транспортната свързаност на общината с областния град. За пореден път представители на по-малките общини в областта, в т.ч. и Белослав настояват да бъде създадена Единна транспортна схема за област Варна, която би разрешила огромна част от проблемите, които сега затрудняват придвижването на хората, които разчитат на обществения транспорт. Областна администрация - Варна вече е изпратила до общините от областта писмо, в което се указва редът по който експерти в сферата на транспорта от региона ще бъдат включени в Областната комисия по транспорт, за да започнат работа по създаването на Единната транспортна схема за област Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: