Задържаха под стража 9 мигранти, преминали незаконно границата на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:53 / 11.12.2017
2324
Уважени са исканията на Районната прокуратура в Генерал Тошево от съда за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо деветима мигранти, преминали незаконно държавната граница на Република България. За извършеното престъпление по член 279, ал. 1 от НК в ареста са задържани трима сирийци и шестима иранци, сред които и две жени.

На 7 декември 2017 г. румънските гранични власти задържат група от девет души от Сирия и Иран, които преминали незаконно държавната граница от Република България с Република Румъния в землището на с. Росица, община Генерал Тошево. Срещу тях Районната прокуратура в Генерал Тошево образувала досъдебни производства за това, че в землището на с. Росица, Добричка област, между 224 - 225 гранична пирамида лицата са излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

Част от тях били без документи за самоличност и без адресна регистрация на територията на Република България. Не са регистрирани и в бежански центрове, преминали са незаконно българската граница с Турция и са заведени първоначално в София, откъдето след това са транспортирани до с. Росица.

Установен е и българският гражданин от Варна - А.П., който ги е транспортирал с микробус до землището на граничното село.

Микробусът се движел по черен път и ги отвел непосредствено до граничната бразда, където закъсал. Групата чужди граждани били принудени да слязат и да пренощуват в полезащитен пояс, след което преминали държавната граница и се натъкнали на полицейски патрул на румънските власти.


Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).