Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зам. министър обсъди в Балчик проекта за канализация
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 27.05.2010Коментари (0)748
©
На спешна среща в късния следобед вчера в Балчик се събраха зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, изпълнителите на проекта за водопровод и канализация, надзорниците и кметът Николай Ангелов. Основна тема на разговор бяха проблемите, свързани с проекта и тяхното решаване.

Зам.-министър Василева изиска от изпълнителя „Хидротек" подробна информация за работата по проекта и гаранции за качеството и темповете на работа. Представителката на ековедомството изтъкна многото сигнали, които се получават в министерството за неудобството на гражданите от инженерните дейности и наблегна, че неразплащането към подизпълнителите рефлектира на местния бизнес. За пример бе дадена фирма „Гемстрой", заради която през миналата година излязоха на протест фирми от Балчик. Представителят на турския холдинг, който изпълнява проекта за канализация, не отрече, че е имало забавяне на плащанията, но всичко с „Гемстрой" е разплатено. От фирмата обещаха, че работата ще приключи през октомври, като всеки месец ще се правят по 5 нови километра водопровод, а очакваният акт 16 ще бъде издаден през месец март 2011 година. От своя страна Ивелина Василева изрази съмнение, че фирмата, извършваща строителен надзор, е уведомена за избора на „Гемстрой" за подизпълнител и напомни, че този пропуск би означавал санкция за „Хидротек".

С ултимативен тон кметът Николай Ангелов заяви, че през месец септември започва асфалтиране на улиците в Балчик. Той подчерта, че е проявил достатъчно търпение към всички, имащи отношение към ВиК проекта в Балчик, и се налага да поема негативите на жителите за дейности, които не зависят от него. Той бе категоричен, че няма да позволи спечелените по проект пари за асфалтиране на града да бъдат загубени заради мудна работа на изпълнителя. „Ще започна по съдебен ред да искам неустойки по неизпълнения договор. Единственото, което искаме, е фронт за работа.", обяви кметът.

В заключение зам.-министър Ивелина Василева представи новия координатор на проекта Анатоли Генов и се обърна към представителя на „Хидротек": „Ситуацията в Балчик е уникална - имаме кмет, който е компетентен по отношение на ВиК системата, има администрация, която оказва съдействие за всичко, свързано с проекта. Остава да работите. Всеки един от участниците в този екип трябва да има отговорности, които да се реализират."

От фирмата-изпълнител обещаха ежеседмично да предоставят на гражданите текуща информация за хода на проекта.

По-късно Ивелина Василева инспектира изградената пречиствателна станция в Балчик. В момента съоръжението работи с 15% от капацитета си, тъй като канализацията в града не е завършена и не може да отвежда отпадните води до съоръжението. Съпровождащите я експерти бяха категорични, че това е най-модерната пречиствателна станция в страната.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: