Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Завод инвестира 100 хил. лева в обекти от капиталовата програма на Община Девня
Автор: Екип Varna24.bg 16:50 / 27.04.2017Коментари (0)1233
©
От "Агрополихим" промениха коренно отношението си към Девня и за първи път след приватизацията от предприятието са обърнати с лице към обществеността. Това обяви кметът Свилен Шитов пред общинските съветници по време на заседанието на местния парламент днес. 
 
Още тази година от "Агрополихим" ще инвестират 100 хил. лева в облагородяването на града, с което на практика компанията ще изпълни част от капиталовата програма на общината. За сметка на индустриалния гигант ще бъдат изградени градинки, детски площадки, спортни съоръжения и др., посочи Свилен Шитов след среща с изпълнителния директор на "Агрополихим" АД г-н Филип Ромбаут.

Градоуправникът изтъкна и приноса на компанията в реализацията на образователния проект за профилирано обучение в гимназиалния курс в СУ "Васил Левски" - гр. Девня, чиято основна цел е пресичане на негативните демографски тенденции в общината с осигуряването на квалифицирана работна ръка за нуждите на индустрията.
И на днешната сесия съветници и граждани се оплакаха от системни обгазявания на атмосферния въздух в кв. "Река Девня", чийто източник според тях е циментовият завод. В отговор кметът Свилен Шитов обеща в най-скоро време да организира нарочна среща с ръководството на "Девня Цимент", на която ще покани недоволните граждани и общински съветници. 

По предложение на кмета местните избраници гласуваха предприятието "Общински транспорт" да се преобразува в "Обществено хранене", тъй като досегашното дружество на практика вече не съществува. Новото, което ще бъде 100% собственост на Община Девня, ще стопанисва кафе-сладкарница с детски кът, която ще бъде отворена в края на май в квартал "Повеляново". 

В предмета на сделки на дружеството влизат организация на хранене в предприятия, болнични заведения, училища, детски градини, социални домове, обществени трапезарии и др. На следващата сесия се очаква местният парламент да избере и ръководител на новото общинско предприятие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Решения на Общински съвет Варна
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: