Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Завод в Девня поставя безопасността на хората и опазването на околната среда сред приоритетите си
Автор: Пламена Николова 11:33 / 23.06.2020Коментари (0)2247
©
Днес беше проведено редовно общо събрание на акционерите на “Солвей Соди“ АД, на което бе приет годишният финансов отчет на дружеството за 2019 г., като печалбата, представляваща общият всеобхватен доход на дружеството за периода, е в размер на 115,2 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на предприятието.

Общото събрание прие предложението на Съвета на директорите печалбата за 2019 г. да бъде разпределена, както следва: да се разпредели дивидент от 18,14 лева на акция преди данъчно облагане на дивидента, платим на акционерите физически лица от 23 юли 2020 г. на каса във всички клонове на банка ДСК в страната. Изплащането на дивидента ще се извършва срещу представяне на документ за самоличност на лица, присъстващи в книгата на акционерите, водена от “Централен депозитар" АД към датата на общото събрание на акционерите. Изплащането на дивидента на акционерите юридически лица ще се извършва, както и досега, само по банков път от 23 юли 2020 г. Канят се всички акционери да предприемат необходимите действия по получаване на дължимия им дивидент. Правото на акционера върху дивидента, гласуван на това общо събрание, се погасява с изтичане на 5-годишната погасителна давност, считано от 23 юли 2020 г.

Също така общото събрание освободи като член на Съвета на директорите г-н Гизеп Сайън, като избра за нов член на Съвета на директорите г-жа Башак Йоге, заемаща длъжността мениджър "Корпоративно управление и съответствие" на Група Шишеджам. "Солвей Соди“ благодари за всеотдайната работа на г-н Сайън през последните 13 години, като член на Съвета на директорите и му пожелава много бъдещи успехи.   

През 2019 г. мениджмънтът на компанията продължи да работи в четири основни сфери: безопасност на труда, която е пръв приоритет и ценност, грижа за околната среда, изпълнение на стратегическата инвестиционна програма и оптимизиране на оперативните разходи. Направените инвестиции в "Солвей Соди“ АД и филиали допринесоха за надеждността и ефективността на инсталациите, намаляване на енергопотреблението и опазване на околната среда. През 2019 г. едни от значимите инвестиционни проекти са: продължаване възстановяването на охладителна кула в ТЕЦ и обновяване на инфраструктурата в содовия завод и ТЕЦ. На 15 октомври 2019 г., след успешно приключване на процедура по оценка на въздействието върху околната среда и доказване на пълно съответствие с изискванията на най-добрите налични техники, официално беше направена първата копка на новата производствена инсталация за  натриев бикарбонат (200 хил. т/год.), разположена на територията на производствената площадка на "Солвей Соди".

Новите инвестиционни проекти за пореден път потвърждават стремежа на "Солвей Соди“ към устойчиво развитие, прилагане на високи технологии и стандарти при опазването на околната среда, здравето и безопасността на хората, се посочва още в съобщение до Varna24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: