Жена умира 16 дни след изнасилване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 22.07.2009
6653
Скандалното дело срещу двамата роми Ангел Атанасов и Ивалин Димов, които м. г., пияни до козирката, похитиха своя роднина в с. Брестак, и я насилваха почти до смърт, ще продължи наесен.

Процесът срещу перверзния тандем стартира на 20 юли във Варненския окръжен съд. Тогава в залата бяха разпитани ключовият свидетел на потресаващите събития - съпругът на малтретираната жертва, и част от вещите лица. На 12 октомври се очаква магистратите да се запознаят с допълнително назначената медицинска експертиза. Тя трябва да проучи историята на заболяванията на пострадалата Ж. Р. и да установи дали има пряка връзка между причинените физически и психически травми и последвалия летален край. Към момента специалистите са на мнение, че най-вероятно нечовешкият стрес е провокирал перфорация на хронична язва, завършила с гноен перитонит.

Драматичната история се разиграла в ранните часове на 7 декември м. г. в с. Брестак. След много алкохол 19-годишният Ангел Атанасов, който преди време живеел на съпружески начала с дъщерята на Ж. Р., и Ивалин Димов, взели хладнокръвното решение. Планът бил да посетят къщата на жената, да вържат мъжа й и да я изнасилят. Докато нахлували в чуждия дом, неканените гости вдигнали шум и разбудили фамилията. Ужасеният съпруг избягал на тавана, а половинката му опитала да се скрие под леглото. Пръв я нападнал племенникът й Ивалин. Той хванал кръвната си роднина за краката, дърпал я за косата и така я извлачил на 2-3 метра от къщата. После се заел да охранява със 150 см кол чичо си, за да предотврати евентуалната му намеса. Ангел събул бельото на бившата тъща и започнал да я млати. Ж. Р. до последно се борила със зъби и нокти срещу жестоките нападатели. Като задоволили нагона си, двамата зарязали жената в безпомощно състояние - със счупени ребра, сътресение на мозъка, хематоми, отоци и дори кал във влагалището. Тя получила от тандема безброй безразборни удари с кол и ритници по главата и тялото.Единият от инквизиторите се укрил в гората до Провадия, а другият се отправил към дома си.

Ангел Атанасов има в актива си 2 кражби и изнасилване, а приятелят му - условна присъда. Засега те са подведени под наказателна отговорност за тежко изнасилване в рамките на опасен рецидив, придружено със средна телесна повреда. Ж. Р. била хоспитализирана и оперирана по спешност, но предала Богу дух на 23 декември 2008 г.

Източник: в. "Морски Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
17.12.2009 Обжалват тежките присъди за бруталното изнасилване на жена от с.Брестак
12.10.2009 Общо 34 години затвор за двама, брутално изнасилили жена от с. Брестак, Варненско
08.12.2008 Двама изнасилили 50-годишна жена в Девня
Още новини от Регионални новини:
Има загинал при жестоката катастрофа на АМ "Тракия" в района на И...
Много тежка катастрофа на АМ "Тракия" 
Намериха мъжа от Нови пазар
Дълги колони се извиха на АМ "Тракия" заради катастрофа с "Ферари...
Хванаха едър бизнесмен да кара пиян "Ламборгини", ще плаща рекорд...
Бащата на детето, бито в градина: Разделят ги по групи според про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).