Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жителите на Белослав: Сякаш проклятие тегне над града
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 09.01.2014Коментари (2)8681
© в.
Майката на Петър - Христина
Петър Георгиев, който застреля жена си Живка и приятеля ѝ Стефан, е човекът, който 3 г. подред е носил благодатния огън в Дългопол. Той заедно с кръстника на децата си отец Иван ходил до варненската катедрала да вземе вечния пламък.

Преди това неговият чичо - митрополит Кирил, се блъскал в тълпата на Божи гроб да се добере до огъня и да го донесе в България. Малко хора знаят, че удавилият се владика се връщаше като пребит и ранен от тази чисто физическа борба.

"Петьо караше, когато ходехме за огъня, аз седях до него, а жена му Живка се возеше отзад. Много набожен човек беше, добри християни бяха с жена си Въобще не съм предполагал, че ще се случи такова нещо. Сякаш някаква нечиста сила се стовари върху нас. Аз съм кръстник на децата му Христина и Силвия. Последно дойдоха да запалят свещички на Коледа", казва отец Иван.

Той припомни, че дядо Кирил често се отбивал у бащата на Петър, братовчед му Евтим. Една кръв са, владиката идваше и в моя дом на гости, добави попът.

Дългополският свещеник познава и отлично семейството на арестувания за убийството на красивата Хюлия Иван. "Майка му Ани е страхотен човек, беше кметица на с. Сава. Баща му Христо е също много свестен, Иван го познавам бегло, но мисля, че това, че той е убил момичето, е някаква грешка", добави отец Иван.

В Дългопол се говори, че със смъртта на дядо Кирил, като че ли някакви зли сили са взели връх над града. Първо удавянето на владиката, после последвалите една след друга смърти на Хюлия, Живка, Петър и Стефан, който също е от този град. По тази логика аз трябва да съм следващият мъртъв", възкликва отец Иван.

И добавя надеждата си, че с идването на дядо Йоан на митрополитския престол във Варна всичко нечестиво трябва да секне. Новият владика се помоли преди дни убийствата във Варна да бъдат спрени. Дядо Кирил също се опита да спре самоубийците от Аспаруховия мост. Той направи шествие с два лъча преди 2 г., но и това сякаш не помогна.

Близкото до Варна градче Белослав от години се бори с ежегодни курбани да премахне проклятието за смъртта на много млади хора в катастрофи. Жителите му твърдят, че открадната преди 20 г. чудотворна икона на Богородица от църквата им е причината за нещастията.

Иконата изчезнала точно в една нощ на Великден, когато вярващите си я подавали от ръка на ръка, докато обикаляли църквата. В Девня пък искат да се отдаде дължимото на първите 6 християнски светци, които са убити на запазения и до днес римски стадион на древния Марцианопол.

За да може хората да се избавят от злините на модерните времена, в които още ги заплашва складираният до града отровен хлор. В същото време във варненското с. Белоградец се готвят за курбан с агне по мюсюлмански обичай, който се прави на 7-ия ден, в памет на загиналата Хюлия Маджар.

Той е като струването на 40-ия ден при православните. На честването ще се съберат само жени. И в този случай духовното лице на селото - ходжата бай Реджеб, не може да си обясни как добро момиче като Хюлия, което му е помагало, е станало жертва на убийство.

В Белоградец преди приемали арестувания в Холандия Иван Тодоров от близкото до Дългопол с. Сава само като приятел на Хюлия, но сега се говори, че между двамата май е имало любовна връзка Не е ясно дали той не е изпитал страшна ревност, след като тя е празнувала вечерта с бившия си приятел Аксел.

Отец Иван има своя, чисто християнска теория за това какво се е случило с Петър. Самият факт, че Бог не го е убил веднага, говори, че той е имал време да изживее страшно страдание и да изкупи греха си, обясни свещеникът, макар че няма претенции да е голям богослов. Затова и самоубийството му може би не е грях, а изкупление, разсъждава свещеникът.

Вчера и трите трупа на Петър, Живка и Стефан останаха на съхранение в моргата във Варна. Разследващите продължиха работа и не разрешиха покойниците да бъдат прибрани от близките им.

Оказа се, че родителите и на двамата искат да спазят обичая и телата им да престоят една нощ в семейната къща. Възрастните настояват Петър и Живка да бъдат погребани заедно, въпреки че мъжът застреля жена си от ревност. Искаме и ние, и сватът да бъдат заедно в отвъдното, каза Евтим Георгиев.

Семейството на бай Евтим иска да спази канона и за опелото ще бъде извикан със сигурност кръстникът отец Иван, който е смятан за роднина на двамата починали. "Когато им купувах тази къща, се радвах, че вратата е точно срещу входа на църквата. Мислех, че така ще бъдат закриляни, но се случи тази страшна трагедия", казва през сълзи бай Евтим.

В Дългопол хората са разделени на два лагера. Едните защитават Петър, защото отмъстил за поруганата си чест. Други пък казват, че той е знаел, че Живка си има приятел, и просто трябвало да я напусне, а не да оставя дъщерите си Христина и Силвия без родители.

Проклятието със зачестилите във Варна убийства обаче има и съвсем модерен и материален образ. Все повече омъжени жени стават жертва на случайни връзки от интернет. Измамници прелъстители правят компрометиращи снимки, след което изнудват за пари съпрузите им. В Дългопол пък съобщенията на Стефан до Петър, че ходи с жена му Живка, го доведоха до фаталното решение да застреля жена си и приятеля със законния си пистолет "Макаров".

Източник: в. "24 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 13
12.01.2014 »
09.01.2014 »
08.01.2014 »
08.01.2014 »
07.01.2014 »
07.01.2014 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.01.2014 г.
0
 
 
Белослав е прокълнат град!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: