Жителите на две големи села за първи път ще имат редовна автобусна връзка с Варна!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:13 / 10.04.2023
31415
Жителите на две големи авренски села - Близнаци и Приселци, за първи път ще могат да разчитат на редовна автобусна връзка с Варна. Линията тръгва от 1 май, а курсове до автогарата ще има сутрин, по обед и късно следобед, съобщи кметът на община Аврен Емануил Манолов. "Надявам се да има достатъчно пътници и линията да е рентабилна", каза той и анонсира, че през лятото има план автобусите да стигат и до курорта Камчия, предаде "Труд".

Общината ще поеме 50% от цената на ученическите карти по линията. Така абонаментът за децата от Приселци ще е 55 лв., а от Близнаци – 60 лв. Останалите пътници ще се возят срещу билет, чиято цена се очаква да е 5 лв., колкото струва превозът от Аврен до Варна.  

На последната си сесия местният парламент одобри и тегленето на 8,8 млн. лв. заем от фонд "Флаг". Парите са за основен ремонт на 10-километровия път между селата Бенковски, Китка и Круша, ползван и от хората в Болярци и Равна гора. Трасето е резервно на пътя Варна-Бургас и често по него минава тежък трафик. През последните 40 г. са правени само козметични кърпежи и пътят е осеян с дупки. Въпреки готовия проект в края на миналата година  МРРБ отказа да финансира ремонта. За да реши проблема, общината ще си набави нужните средства чрез държавния фонд.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).