1 тон боб чорба раздаде Ути Бъчваров благотворително във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:28 / 14.08.2014
815
100 килограма сух фасул, 70 кг лук, 50 кг моркови, 30 кг целина, чувал пресен пипер и няколко пакета с подправки бяха необходими на водещия на кулинарните предавания "Бързо, лесно, вкусно: Рецепта на деня" и "Животът е вкусен" по БНТ1 Ути Бъчваров, за да приготви боб чорба в най-големия казан в България. Почти 1 тон бе цялото количество от вкусната гозба, която бе раздадена на входа на Морската градина на всички присъстващи варненци и гости на града, дошли да видят как се готви в подобно съоръжениe.

"За първи път ми се налага да варя боб в такова голямо количество. Надявам се правилно да сме изчислили продуктите, но дори и в яхния да се превърне, със сигурност ще е вкусно", успокояваше себе си и зрителите Ути Бъчваров в началото на концерта, съпътстващ проявата. Волята на дарителите на боба - "Оберон", един от големите търговци на варива у нас, бе да направим нещо добро и мисля, че днес го осъществихме, защото нашата кауза е да съберем пари в подкрепа на възпитаниците на училището за деца с нарушение "Проф. Д-р Иван Шишманов", което се намира в "Аспарухово", а всички знаем какво предизвикаха наводненията във варненския квартал преди време, коментира ТВ звездата.

Голям екип, към който се присъединиха и деца от училището, бе необходим, за да се обели и нареже лука, да се почистят морковите, пиперът и целината за традиционната боб чорба само от български продукти.

Докато облечени в бели тениски с надпис "Аз помагам на Аспарухово" момичета обикаляха с урните за дарения сред хората, те имаха възможност да се насладят на изпълненията на вокална група "Сребърни звънчета" към Общински детски комплекс, клуб по народни танци "Моряците", танцови двойки от клуб по спортни танци "Стар денс", школата по модерен балет "Тарантела" към Общински детски комплекс, формация "Бънджи сингърс", народен състав към читалище "Аксаково", варненската детско-юношеска опера към ОДК, както и на певческите умения на децата от специализираното общообразователно училище "Проф. Д-р Иван Шишманов".

Концертът бе открит от кмета на район Аспарухово Йордан Николов, който благодари на хилядите доброволци, включили се във възстановяването след бедствието, сполетяло квартала, както и на многобройните дарители, чиито средства ще помогнат на пострадалите по-бързо да забравят кошмара.

В урните за дарения бяха събрани над 1400 лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).