10 % е заетостта сред хората с увредено зрение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:57 / 24.08.2016
1095
10 % най- много е заетостта сред хората с увредено зрение. Това каза за "Фокус"Веселина Стоилова, главен експерт в Община Варна дирекция "Социални дейности" и изпълняващ функцията омбудсман на хората с увреждания. 

"Преди 25 години имахме социална система от защитени предприятия, която държавата подпомагаше и те сами организираха работни места за хора с увреждания. Навсякъде по света има специализирани предприятия за такива хора, които са установили, че това е по- добрият начин да бъдат устроени на работа хората, които не смеят или няма какво да предложат толкова на пазара на труда", коментира Веселина Стоилова. 

По думите й дългосрочната стратегия за заетост още през 2012 година включва всички видове заетост - защитената заетост, субсидирани работни места, свободна заетост, което може да се устрои на отворения пазар на труда и т.нар. самонаемане. "Има хора, които могат да практикуват различни занаяти и въпреки увреждането си да си устроят работно място сами, както има и такива програми, които подкрепят тази инициатива", отбеляза Веселина Стоилова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).