10 искания внасят в общината родителите от ЦДГ “Слънчо” във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 02.10.2009
1729
Десет искания са внесли днес в деловодството на община Варна родителите на деца от ЦДГ №5 "Слънчо" във Варна. Те са адресирани до кмета на града Кирил Йорданов и заместник-кмета по образователните въпроси Коста Базитов. Копия от тях има и за председателя на ОбС Борислав Гуцанов, комисията по образование към местния парламент и областния управител Данчо Симеонов.

Настояваме, за родените през 2005 и 2006 деца, приети по документи, но не и реално в детската градина, да бъдат осигурени места в други забавачки до окончателно завършване на ремонта, като им се гарантира връщането в ЦДГ "Слънчо", се посочва в исканията на родителите от инициативния комитет. Те искат още въпросът с окончателното завършване на детското заведение да се постави приоритетно като точка от дневния ред на предстоящата сесия, както и да се заделят средства от тазгодишния бюджет.

Настояваме общината да се ангажира с точни срокове за приключване на строително-монтажните работи в детската градина и точна дата за започване на занималнята в забавачката. Родителите искат още да бъдат допускани като наблюдатели при обсъждане на решенията, свързани с ЦДГ "Слънчо", да им се осигури достъп до обществените поръчки, касаещи градината. Те настояват да се потърси отговорност от лицата, които е трябвало да предвидят вероятността от усложненията от строително-монтажните работи в градината.

Припомняме, че родителите на деца от ЦДГ "Слънчо" протестираха заради продължилия повече от година и половина ремонт на детското заведение. От общината пък се оправдаха, че забавянето в строителните дейности се дължи на допълнителното укрепване на сградата, наложило се заради липсващи важни конструкционни елементи на постройката. От общината обещаха детската градина да е готова напролет.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
19.11.2009 След 10 дни гледат офертите за ремонта на ЦДГ „Слънчо”
06.10.2009 Пренасочват малчуганите от "Слънчо" в Аспарухово
01.10.2009 Пращат в "Аспарухово" и деца от "Слънчо"
30.09.2009 Родители: Няма слънце в ЦДГ „Слънчо” – Варна без деца
30.09.2009 Родители протестират срещу общинско бездействие
29.09.2009 Калпаво строителство забавило изграждането на детска градина "Слънчо"
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).