10 варненски гимназии се включват в кампания по повод Международния ден за безопасен интернет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:56 / 05.02.2019
2041
10 варненски гимназии се включват в кампания по повод Международния ден за безопасен интернет, който се отбелязва на 5 февруари, под мотото "Заедно за по-добър интернет!“. Инициативата е на Европейската комисия, а целта е да насочи вниманието на широката общественост към обединяване на усилията за по-сигурна онлайн среда за децата и младите хора. Организатори са дирекция "Превенции“ към Община Варна съвместно с Националния център за безопасен интернет, партньори: Първа езикова гимназия, IV ЕГ "Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ "Акад. М. Попов“, ГПЧЕ "Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ "К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ "Д-р П. Берон“, Варненска търговска гимназия "Г.С. Раковски“, Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров“ и Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров“.

В рамките на кампанията доброволци от превантивните клубове ще изнесат информационни сесии по темата в своите училища. Ще бъдат разпространени информационни материали: Наръчници "Другият речник за интернет…“, стикери, гривни и плакати. В сайта на Националния център по безопасен интернет, както и в сайта и фейсбук страницата на дирекция "Превенции“ са публикувани видео материали, в които обучени киберскаути дават съвети как да се предпазим от опасностите в интернет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).